Norrbotniabanan AB har fått regeringens stöd

2 februari, 2015

20 februari 2015
SVT: Norrbotniabanan AB har nu fått regeringens stöd för sin ansökan om medfinansiering från EU.
Regeringen har gett klartecken till Norrbotniabanan AB (NBBAB) att skicka in sin ansökan om medfinansiering av planeringen för Norrbotniabanan till EU.
– Vi är ett helt team som gläds idag och det gör vi tillsammans med alla fantastiska människor runt omkring som hejar på Norrbotniabanan, säger Gusten Granström, VD NBBAB. Det här var ett skönt steg framåt.

Läs hela artikeln via länken: svt.se

Pressmeddelande
Ansökan är totalt på drygt 200 miljoner SEK varav hälften kommer från regionen och den andra hälften från EU. Arbetet som ansökan avser rör planeringen mellan Umeå och Skellefteå, de så kallade järnvägsplanerna, samt bygghandlingar för sträckan Umeå-Dåva. Kapacitetsbristen mellan Boden och Vännäs är stort och behovet av ett dubbelspår är mycket efterlängtat och säkrar transporterna från norr vid exempelvis rälsbrott. Idag saknas omledningsmöjligheter till ett annat elektrifierat spår, men med Norrbotniabanan och den gamla Stambanan genom övre Norrland erhålls nu en dubbelspårsfunktion.
– Även om ansökan, mot förmodan, inte skulle bli godkänd i Bryssel är detta ett mycket viktigt informationssteg gentemot EU, säger Gusten Granström Vd, NBBAB. Ju mer de vet om projektet tills nästa ansökningsomgång desto bättre.

Läs hela pressmeddelandet via länken: mynewsdesk.com

© 2019 Bothnian Corridor   |   Webbplats av Lilla producenten

X