IKEA går från lastbil till tåg längs med Botniska korridoren

7 oktober, 2015

Pressmeddelande från Green Cargo:
Green Cargo har hittills kört stora volymer för skogs- och stålbranschen. Nu ser Green Cargo ett ökat intresse för tåglösningar även från detaljhandeln. Green Cargo fördubblar nu antalet tågtransporter för IKEA till varuhus längs Norrlandskusten.

Läs mer om Green Cargos utbud och arbete här.

– Vi är mycket glada över våra kunders ambition att öka tågtransporterna och minska koldioxidutsläppen. IKEA är en av föregångarna och för oss på Green Cargo bidrar det till en ökning av godsvolymerna för detaljhandeln, säger Green Cargos VD Jan Kilström, i ett pressmeddelande.

Green Cargos ökning av tågtransporterna ersätter en stor del av dagens lastbilstransporter. Transporterna sker med stora 45-fotscontainers som lyfts på tågen för de långa sträckorna. Lastbilsforsling av containers till och från tågen sker med i genomsnitt 6 km på varje ankomstort.

Sedan tidigare går stora volymer med containers med tåg från hamnen i Helsingborg till lagret i Älmhult och från hamnen i Göteborg till lagret i Torsvik.

– Med tågvolymerna från hamnarna in till lagren och ökningen av tågtransporterna ut till varuhusen så kan vi minska vår totala klimatpåverkan med nästan 2 800 ton koldioxid årligen, säger Bo Österlin, Transport Business Developer på IKEA Svenska AB.

Beräkning av koldioxidutsläppen är gjorda i miljökalkylatorn EcoTransIT som är framtagen av ett europeiskt samarbete där Green Cargo är en av grundarna.

 

© 2019 Bothnian Corridor   |   Webbplats av Lilla producenten

X