Järnväg 2050 – Näringslivets godstransporter

14 juni, 2016

Ska Svensk industri behålla sin position på världsmarknaden krävs att även transportsystemet är i världsklass, slår bland annat Sweco, Tågoperatörerna, Swedtrain, Skogsindustrierna med flera, fast i en ny rapport.

Järnväg 2050 – Näringslivets godstransporter

Baserat på Sveriges miljömål, näringslivets beroende av effektiva transporter och bristerna i dagens järnvägssystem har vi som står bakom rapporten identifierat ett behov av en gemensam vision för järnvägen. I rapporten “Järnväg 2050 – Näringslivets godstransporter” är målet att fördubbla mängden godstransporter på järnväg fram till år 2050. För att uppnå detta krävs långtgående samverkan mellan myndighet, näringsliv och operatörer.

Rapporten har tagits fram av SWECO tillsammans med Tågoperatörerna, Skogsindustrierna, Green Cargo, Göteborgs hamn, Almega, Botniska korridoren, Business Region Örebro, Handelskammaren Mälardalen, Swedtrain, Teknikföretagen, Region Örebro län och Näringslivets transportråd.

 

© 2020 Bothnian Corridor   |   Webbplats av Lilla producenten

Häng med på resan!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag för att hålla dig uppdaterad om det senaste i arbetet för att möjliggöra att Sverige och EU kan fortsätta ta del av det vi skapar i norra Sverige, Norge och Finland.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

reCAPTCHA
Skickar

71 procent av Sveriges yta. 60 procent av allt transportarbete på järnväg (i ton). 90 procent av EUs produktion av järnmalm. Världsledande inom allt från föräldraledighet till turism, tjänster, innovationer och industri. En perfekt tågregion med några flaskhalsar vi är på väg att bygga bort såsom dubbelspåret på Nya Ostkustbanan och kustjärnvägen mellan Umeå och Luleå, Norrbotniabanan.

 

 

 

X