Mattias Landgren till Almedalen

2 maj, 2017

Mattias Landgren, statssekreterare hos Infrastrukturminister Anna Johansson, deltar i Botniska korridorens seminarium i Almedalen om framtiden för det Europeiska transportsystemet och samarbetet.

“European core network corridors – enablers for all stakeholders?” arrangeras av Botniska korridoren, Norrbotniabanan och Nya Ostkustbanan tillsammans med Näringslivets transportråd, tisdag den 4 juli, 15.15-16.30 på Novgorodgränd 1 i Visby.

– Europa är beroende av Sveriges industri, besöksnäring och råvaror och vi är beroende av att nå ut till den europeiska marknaden. Då är EUs gemensamma transportpolitik och samarbeten avgörande. Vi måste därför vara aktiva i diskussionerna om hur dessa samarbeten ska utvecklas, säger Joakim Berg, projektledare för samarbetet Botniska korridoren

I samtalet deltar representanter för EU, regering, region, transportköpare och operatörer. Alla viktiga kuggar med olika perspektiv och förutsättningar att delta i utvecklingen av vårt samarbete och den europeiska transportpolitiken.

Har du fler frågor om seminariet, kontakta projektledare Joakim Berg, [email protected], 070-239 54 60

© 2019 Bothnian Corridor   |   Webbplats av Lilla producenten

X