Mattias Landgren till Almedalen

2 maj, 2017

Mattias Landgren, statssekreterare hos Infrastrukturminister Anna Johansson, deltar i Botniska korridorens seminarium i Almedalen om framtiden för det Europeiska transportsystemet och samarbetet.

“European core network corridors – enablers for all stakeholders?” arrangeras av Botniska korridoren, Norrbotniabanan och Nya Ostkustbanan tillsammans med Näringslivets transportråd, tisdag den 4 juli, 15.15-16.30 på Novgorodgränd 1 i Visby.

– Europa är beroende av Sveriges industri, besöksnäring och råvaror och vi är beroende av att nå ut till den europeiska marknaden. Då är EUs gemensamma transportpolitik och samarbeten avgörande. Vi måste därför vara aktiva i diskussionerna om hur dessa samarbeten ska utvecklas, säger Joakim Berg, projektledare för samarbetet Botniska korridoren

I samtalet deltar representanter för EU, regering, region, transportköpare och operatörer. Alla viktiga kuggar med olika perspektiv och förutsättningar att delta i utvecklingen av vårt samarbete och den europeiska transportpolitiken.

Har du fler frågor om seminariet, kontakta projektledare Joakim Berg, [email protected], 070-239 54 60

© 2020 Bothnian Corridor   |   Webbplats av Lilla producenten

Häng med på resan!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag för att hålla dig uppdaterad om det senaste i arbetet för att möjliggöra att Sverige och EU kan fortsätta ta del av det vi skapar i norra Sverige, Norge och Finland.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

reCAPTCHA
Skickar

71 procent av Sveriges yta. 60 procent av allt transportarbete på järnväg (i ton). 90 procent av EUs produktion av järnmalm. Världsledande inom allt från föräldraledighet till turism, tjänster, innovationer och industri. En perfekt tågregion med några flaskhalsar vi är på väg att bygga bort såsom dubbelspåret på Nya Ostkustbanan och kustjärnvägen mellan Umeå och Luleå, Norrbotniabanan.

 

 

 

X