EU-PARLAMENTARIKER VISADE STORT INTRESSE FÖR NORRA SVERIGE

29 augusti, 2017

Karima Delli, ordförande i EU-parlamentets mäktiga Transport- och turismutskott, har tillsammans med EU-parlamentariker från Irland, Italien, Österrike och Sverige gjort en blixtvisit i norra Sverige. Delli, som kommer från Frankrike och representerar de Gröna, hade tillsammans med sin delegation två ytterst intensiva dagar i Östersund och Sundsvall. 

– Norra Sverige med långa avstånd och stora mängder skog och naturresurser skiljer sig på många sätt från övriga Europa och då är det viktigt att visa hur våra förhållanden ser ut. Genom denna resa kommer utskottet förstå våra förutsättningar på ett mycket bättre sätt, säger europaparlamentarikern Jens Nilsson (S), som också är den som tagit initiativ till resan.

– Länge har vi talat om satsningar på mellersta och norra Sverige utifrån ett rättviseperspektiv, men det kan vi lägga bakom oss nu. Idag handlar det snarare om att tillvara den fantastiska potential som finns här. Jag är mycket imponerad av det jag sett hittills. Det var bra att få en samlad presentation av de behov som finns när det gäller satsningar på järnväg i form av Botniska korridoren och dubbelspår på Ostkustbanan. Ju mer jag hör, desto mer obegripligt blir det att dessa  inte blivit av tidigare. Sverige borde verkligen investera mer i infrastruktur, säger Jakop Dalunde (MP), som är svensk EU-parlamentariker.

Resan kommer följas upp under Botniska korridorens seminarium i Europaparlamentet den 18 oktober som anordnas av EU-kontoren längs Botniska korridoren i Sverige och Finland samt ett antal EU-kontor från Norge.

Läs mer om resan på Nya Ostkustbanans webb här: http://nyaostkustbanan.se/2017/07/21/eu-parlamentariker-visade-stort-intresse-for-norra-sverige/

© 2020 Bothnian Corridor   |   Webbplats av Lilla producenten

Häng med på resan!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag för att hålla dig uppdaterad om det senaste i arbetet för att möjliggöra att Sverige och EU kan fortsätta ta del av det vi skapar i norra Sverige, Norge och Finland.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

reCAPTCHA
Skickar

71 procent av Sveriges yta. 60 procent av allt transportarbete på järnväg (i ton). 90 procent av EUs produktion av järnmalm. Världsledande inom allt från föräldraledighet till turism, tjänster, innovationer och industri. En perfekt tågregion med några flaskhalsar vi är på väg att bygga bort såsom dubbelspåret på Nya Ostkustbanan och kustjärnvägen mellan Umeå och Luleå, Norrbotniabanan.

 

 

 

X