Skip to main content
Nyheter

Kunskapswebbinarium 2 december
– Kompetens – det viktigaste godset på ett järnvägsnät för 250 km/h?

By 3 december, 2020 mars 25th, 2021 No Comments

Kompetens – det viktigaste godset på ett järnvägsnät för 250 km/h?

”LÄTTHET TILL MOBILITET ÄR AVGÖRANDE FÖR UTVECKLING” säger Birgitta Bergwall-Kåreborn, rektor för Luleå Tekniska universitet. Ja, hur viktigt är det att vi jobbar med kompetensförsörjning och vad kan kortare restider betyda för att klara den utmaningen? De och fler frågor ställde samarbetet Botniska korridoren till representanter för regering, riksdag, näringsliv och akademi på ett webbsänt kunskapsseminarium den 2 december.
– Vi har inga problem att hitta nya kunder, däremot är det svårt att hitta ny personal. Snabb och effektiv persontrafik är en överlevnadsfråga för många företag. En kustjärnväg för 250 km/h från Stockholm och norrut skulle skapa helt andra framtidsmöjligheter för oss och många andra företag, säger Morgan Persson som är vd för Monitor i Hudiksvall.
Nu kan du titta på vårt kunskapswebbinarium i efterhand! Den 2 december diskuterade vi kompetesförsörjning med följande medverkande:
  • Morgan Persson, VD Monitor AB
  • Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå Tekniska Universitet
  • Emma Berginger, ledamot i Riksdagens trafikutskott, järnvägspolitisk talesperson (MP)
  • Roger Mörtvik, statssekreterare vid arbetsmarknadsdepartementet

OBS! Våra kunskapswebbinarier kan även följas via facebook där du också kan reagera och sprida webbinariet! Klicka här för att komma till Botniska Korridorens facebooksida.

Här finns presentationen från webbinariet för nedladdning.

Läs en längre intervju med Morgan Persson här.

Den 15 december anordnas nästa webbinarie, då om Sverige 2040!

Leave a Reply