Skip to main content
Nyheter

Webbinarium 15 december:
Hur ser Sverige ut 2040?

By 8 december, 2020 mars 25th, 2021 No Comments

Missa inte webbinariet 15 december kl 13.00–14.00. Anmäl dig här!

Godstransporterna kommer enligt Trafikverkets prognoser att öka med 50 procent till 2040, under samma tid kommer passagerartransporterna att öka med 28 procent och befolkningsmängden med 16 procent. Samtidigt är Trafikverkets slutsats att inga nya investeringar ska göras i infrastrukturen. Detta trots att näringslivet nu investerar stort i nya innovativa industrier och i helt ny teknologi.

Trafikverket förutspår även att befolkningen i de sju nordligaste länen kommer att minska, trots rekordstora investeringar av bl a Northvolt, LKAB och Microsoft samt en växande besöksnäring.

Allt detta framgår i det inriktningsunderlag som Trafikverket nyligen har lämnat till regeringen. Inriktningsunderlaget är mycket viktigt eftersom det ligger till grund för regeringens kommande infrastrukturproposition. Propositionen ska läggas fram nästa vår.

Välkomna att ta del av ett intressant och engagerat samtal mellan:

  • Anna Wildt-Persson, strateg vid Trafikverket som har arbetat med inriktningsplaneringen
  • Antti Vainio, näringslivspolitisk chef Mellansvenska Handelskammaren
  • Magnus Jacobsson, trafikpolitisk talesperson KD, andre vice ordförande i Trafikutskottet
  • Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef för Byggföretagen

Hur ser de medverkande på den framtida utvecklingen i Sverige? Vilka investeringar krävs för att Sverige ska fortsätta växa och samtidigt klara av klimatmålen? Vad kan driva utvecklingen framåt? Vad kan hämma utvecklingen?

Anna Wildt-Persson, Antti Vainio, Magnus Jacobsson och Tanja Rasmusson

Samtalet kommer att sändas via webbplattform och leds av Joakim Berg från Botniska Korridoren den 15 december kl. 13.00–14.00.

Anmäl dig här, länk till sändningen mejlas ut före webbinariet.

Leave a Reply